Začala sa revitalizácia športovísk na ulici Mirka Nešpora

29.06.2012 Prešov

Prešov 29. júna (TASR) - Technické služby mesta Prešov (TSMP), ktoré majú okrem odpadového hospodárstva na starosti aj správu a údržbu ihrísk a športovísk na území mesta, začali s revitalizáciou zdevastovaných športovísk na ulici Mirka Nešpora.
Zámerom spoločnosti je, aby ich občania mohli využívať už v priebehu týchto letných prázdnin. Podľa slov výkonného riaditeľa TSMP Jozefa Višňovského by náklady na túto akciu mali dosiahnuť asi 30.000 eur.
Mesto pred niekoľkými rokmi vypracovalo stratégiu, podľa ktorej mala časť ihrísk zaniknúť, časť sa mala revitalizovať a pribudnúť mali aj nové plochy.
Spomínané ihriská s asfaltovým či betónovým povrchom využívali najmä obyvatelia Sídliska III. Ich povrch však bol v dezolátnom stave, zničené bolo aj oplotenie a za takýchto okolností sa vytváralo nebezpečenstvo úrazu.
Ide o multifunkčné ihriská, z ktorých jedno má rozmery asi 800 metrov štvorcových a bude sa naň ukladať nový asfaltový koberec. Využívať ho môžu na mestskú uličnú futbalovú ligu. Druhé ihrisko, na ktorom sa vymení povrch a zničené oplotenie, budú môcť využívať napríklad basketbalisti.
Riaditeľ uviedol, že okrem toho tu na ploche vyše 200 metrov štvorcových vznikne detské ihrisko.
"Táto plocha má byť nanovo zrekonštruovaná a má sa tam osadzovať dopadová zóna pre deti tak, aby to spĺňalo všetky bezpečnostné predpoklady. Bude tam asi šesť detských prvkov, a samozrejme, osadia sa tam lavičky," vysvetlil Višňovský.
Spresnil, že väčšia časť nákladov na revitalizáciu športovísk sa uhradí z peňazí, ktoré dostávajú TSMP z rozpočtu mesta na údržbu ihrísk. Predstavenstvo spoločnosti rozhodlo, že zvyšok peňazí poskytne firma z vlastných zdrojov.
Po ukončení obnovy tohto ihriska mechanizmy presunú na najväčšie prešovské sídlisko Sekčov, kde chcú zrekonštruovať ďalšie plochy. Višňovský uviedol, že prebiehajú rokovania s firmami, nakoľko do tohto procesu plánujú zapojiť aj súkromné spoločnosti, ktoré by mohli poskytnúť finančné zdroje.
Riaditeľ TSMP predpokladá, že úpravy povrchov niektorých športovísk na Sekčove by sa mohli rozbehnúť v druhej polovici prázdnin a ukončené by boli v septembri.
"Takýmto spôsobom by sme chceli pokračovať aj v budúcnosti a verím, že nájdeme podporu v mestskom parlamente, pretože takáto obnova je finančne náročná," uzavrel Višňovský.
 

Vyberte región

mark